אתם אומרים לו להפסיק לקפוץ על הספה, אבל הוא ממשיך? מסרבים לקנות לו את הממתק שהוא רוצה בסופר, והוא מתפרץ עליכם בזעם?
אם הוויכוחים עם הקטנצ'יק מתישים אתכם, ואתם משוועים לקצת שקט – קבלו כמה טיפים שתוכלו להתחיל ליישם כבר מעכשיו, כדי להגיע למצב רגוע ולהפחית את המתחים.
1. הקדישו לו זמן
בלו עם הילד והקדישו לו זמן ממשי, ולא אגב כך שאתם משוחחים בטלפון או עובדים על המחשב. ילדים יודעים בדיוק מתי אתם לגמרי איתם ומתי אתם עסוקים במשהו במקביל, וייתכן מאוד שהם יעשו "דווקא" כדי להשיג את תשומת הלב שלכם ולגרום לכם לראות אותם יותר. אם תצליחו לראות אותם מספיק, הצורך לקפוץ על הספה גם כשאתם מבקשים אינסוף פעמים להפסיק, ייתכן שלא יהיה קיים עוד.
2. התנהלו במתינות
הילד עשה משהו שלא נראה לכם? הגיבו בעדינות, באהבה ובאופן מכיל והסבירו לילד מה בהתנהגות שלו הפריע לכם. חשוב למצוא טיימינג מתאים להגיד לילד למה אתם כועסים, כי אחרת, אם תעירו לו תוך כדי סערת רגשות, הילד יגיב בהתאם – ומהר מאוד הסיטואציה תהפוך לא נעימה ומתוחה.
3. ותרו לו מדי פעם
זה נהדר להציב גבולות לילד, אך לפעמים הגבולות שאנחנו מציבים נובעים מנוקשות מחשבתית רבה מדי ומרצון שהדברים יתנהלו בדיוק כפי שאנחנו חושבים שהם אמורים להתרחש. אם אתם בשיאו של מסע קניות בסופר עם הילד, שבדיוק מבקש שוקולד, חבל להיכנס למלחמות רק כי אתם חושבים שזה לא נכון שהוא יאכל שוקולד לפני ארוחת הערב.
נכון הוא שעדיף לאכול ממתק אחרי ארוחה משביעה ומזינה ולא על בטן ריקה, אך אי אפשר להתפלא שהילד, שחשוף במסגרת הקניות לכל-כך הרבה גירויים ואפשרויות, רוצה שוקולד דווקא עכשיו. אם אתם בלאו הכי מתכננים לאפשר לו לאכול חטיף אחרי ארוחת הערב, האם שווה להתחיל ויכוח רק בגלל שהעיתוי לא נראה לכם? נסו קצת לשחרר וגם להסתכל על הסיטואציה מנקודת המבט של הילד.
4. הוא חכם יותר ממה שנדמה
תנו לילדים שלכם קרדיט. הם מבינים אתכם היטב, ואפילו יותר מהר ממה אתם חושבים, ולא כל כך קל למכור להם "לוקשים". אם הילד מפנה אליכם שאלה רצינית, כמו "אימא, האם אני אחיה לנצח?" – חשוב לתת לו תשובה הולמת, ולא לשלוף לו מענה שלא השקעתם בו מחשבה, רק כדי להתחמק מלדבר על נושאים קשים.
ברגע שתתייחסו לילד בגובה העיניים, ותגרמו לו להבין שאתם מעריכים אותו וסומכים עליו, הוא יתייחס אליכם בהתאם וייתן בכם אמון. מצד שני, אם אתם חושבים שהשאלה עלולה להוביל לבעיות בשלב ההתפתחותי בו נמצא הילד – תמיד אפשר להסביר לו בשפה יפה וברורה שהנושא מסובך מדי לגילו.